NS-staking vrijdag gaat door, cao-overleg zonder resultaat

NS-staking vrijdag gaat door, cao-overleg zonder resultaat

Geplaatst op 8 september 2022, om 17:42 uur

UTRECHT – De vakbonden en NS zijn na cao-onderhandelingen donderdag zonder resultaat uit elkaar gegaan. Dat betekent dat de stakingen die FNV, CNV en VVMC aankondigden definitief doorgaan. Zaterdag praten de bonden en het vervoersbedrijf weer verder, laat CNV-bestuurder Jerry Piqué weten.

NS-medewerkers houden vrijdag een regionale staking in het westen en noordwesten van het land. Omdat de meeste treinen door heel Nederland rijden, legt de NS het treinverkeer uit voorzorg in heel Nederland stil. Alleen Schiphol moet ondanks de acties bereikbaar blijven.

“Vandaag zijn vragen gesteld over die brief en de nodige opmerkingen gemaakt. Dat nam veel tijd in beslag”, zegt Piqué over de gesprekken van donderdag.

De NS schreef dinsdag in een brief aan de vakbonden in twee stappen een loonsverhoging van 7,5 procent te willen bieden. Ook zegt de directie van het bedrijf zorgen over de inflatie onder het personeel te willen aanpakken.

De bonden eisen een automatische correctie voor de stijgende prijzen in het salaris. Ook willen ze meer toezeggingen op het gebied van de aanpak van de werkdruk en het ziekteverzuim bij de NS.

Door: ANP