40-jarige man aangehouden na wilde achtervolging over snelweg

40-jarige man aangehouden na wilde achtervolging over snelweg

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 15:01 uur

EDE – Een man uit Ede is vrijdagavond aangehouden na een achtervolging over de snelweg. Dat meldt de politie.

Op de A30 bij Lunteren kwam de politie een gezochte man uit Ede tegen. De agenten gaven de man een stopteken, maar in plaats van dat de man stopte negeerde hij het stopteken en ging de verdachte er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging ging over de A30 en de A1 tot in Baarn. Uiteindelijk kon de Edenaar klemgereden worden door meerdere politie auto’s. De man is uiteindelijk aangehouden op de kruising van de Bosstraat en de Eemstraat in het Utrechtse dorp.

Het bleek te gaan om een man van 40 uit Ede. Tijdens de achtervolging was de man onder invloed van drugs. Ook reed de man zonder geldig rijbewijs. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem.