Floortje (9) door appende chauffeur geschept op zebrapad: ‘Ze lag dagen in coma’

Floortje (9) door appende chauffeur geschept op zebrapad: ‘Ze lag dagen in coma’

Geplaatst op 23 augustus 2022, om 11:47 uur

DEN HAAG – Een jaar geleden werd de destijds 9-jarige Floortje geschept door een bestelbus toen zij overstak op een zebrapad op de Laan van Clingendael in Den Haag. Het zebrapad waar het ongeluk gebeurde is nu een interactief zebrapad geworden.

Eric van den Berg, de vader van Floortje, was bij de aanrijding. Hij vertelt in een interview bij Omroep West dat zijn dochter na de botsing meters door de lucht vloog en direct in coma belandde. De chauffeur van de bestelbus zou door rood zijn gereden bij het stoplicht, ook zou hij gebruik hebben gemaakt van WhatsApp achter het stuur, geeft Eric aan.

Interactief zebrapad
Het zebrapad waar Floortje werd geschept is nu een interactief zebrapad. Dit houdt in dat er rondom het pad lampjes gaan branden wanneer er voetgangers oversteken. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het zebrapad meer opvalt. Het interactieve zebrapad is de eerste in Den Haag en is sinds deze week actief.

In het interview tussen Eric en Omroep West geeft meneer van den Berg zijn mening over het zebrapad, ook vertelt hij over hoe het nu met zijn dochter gaat.

facebook