Nederlanders aangehouden na aantreffen brandbommen en vuurwapen

Geplaatst op 23 augustus 2022 13:09 uur | Laatst bijgewerkt op 23 augustus 2022 13:10

ANTWERPEN – Dinsdagochtend zijn er in Antwerpen vier Nederlandse mannen aangehouden die brandbommen en een vuurwapen bij zich hadden. Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Rond 5:00 uur trok de auto van de mannen de aandacht van agenten. Hierdoor werden de mannen staande gehouden door de politie. Bij de controle werden er brandbommen en een vuurwapen aangetroffen, waarna de Nederlanders werden opgepakt.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws werden de mannen in de buurt van het huis van kickbokser Ben Saddik aangehouden. Daar zijn deze zomer al twee aanslagen gepleegd. Voor die aanslagen zijn twee mannen gearresteerd.

Er wordt onderzocht of de vier aangehouden Nederlandse mannen van plan waren om een aanslag te plegen.

facebook