Persfotograaf belaagd tijdens uitvoeren werkzaamheden

Persfotograaf belaagd tijdens uitvoeren werkzaamheden

Geplaatst op 21 augustus 2022, om 20:07 uur

WOERDEN – Zondagochtend heeft er een incident afgespeeld aan de Lekoord in Woerden waarbij een persfotograaf werd belaagd door omstanders. De politie stelt een onderzoek in naar wat er heeft plaatsgevonden.

Rond 01:00 kregen agenten een melding van een mogelijke verwarde persoon die in het water in van de Lekoord was geraakt.  Agenten die ter plaatse gingen, troffen in de sloot een 23-jarige man aan. Na enige tijd wisten agenten de man uit het water te halen. Een fotograaf die ter plaatse was om van het incident verslag te doen, ondervond moeilijkheden doordat enkele omstanders en/of direct betrokkenen hem het werk bemoeilijkte en onmogelijk maakte.

De politie stelt een onderzoek in om te achterhalen wat zich hier heeft afgespeeld en heeft inmiddels contact gelegd met de betreffende fotograaf en de NVJ inzake het protocol persveilig.