Vliegtuig bij Eindhoven breekt opstijgen af na botsing met vogel

Vliegtuig bij Eindhoven breekt opstijgen af na botsing met vogel

Geplaatst op 21 augustus 2022, om 20:10 uur

EINDHOVEN  – Een vliegtuig van Wizz Air dat zondagavond wilde vertrekken naar Boedapest vanaf Eindhoven Airport moest het opstijgen afbreken vanwege een botsing met een vogel, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Toen het vliegtuig terug wilde taxiën bleken de remmen te heet, waardoor dit afgebroken moest worden. Meerdere eenheden van de brandweer kwamen ter plaatse.

De ongeveer 180 inzittenden zijn uit het vliegtuig gehaald, dat stil kwam te staan tussen de startbaan en het platform. Het incident heeft volgens de woordvoerder geen invloed op andere vluchten. Of het vliegtuig van Wizz Air zondagavond nog zal vertrekken richting Boedapest is onbekend.

Een woordvoerder van de brandweer meldde eerder al dat de situatie onder controle was. Er is geen sprake geweest van brand.

Door: ANP