Coureur en omstander zwaargewond bij race-evenement

Coureur en omstander zwaargewond bij race-evenement

Geplaatst op 21 augustus 2022, om 10:44 uur

VLAGTWEDDE – In het Groningse Vlagtwedde zijn zaterdag twee mensen zwaargewond geraakt tijdens een straatrace-evenement. Volgens de organisatie ging een motorcoureur onderuit en schepte hij een omstander. De politie meldt dat het gaat om een 44-jarige motorrijder uit Winschoten en een 72-jarige man uit Duitsland.

De organisatie van de Historische TT Vlagtwedde zegt in een verklaring dat de coureur na zijn val tientallen meters over het asfalt schoof, onder een dranghek terechtkwam en daar een toeschouwer raakte. “De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen met spoed ter plaatse. Beide slachtoffers waren aanspreekbaar en zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht.”

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Volgens de organisatoren waren de motor en het wegdek in orde. Mogelijk zou de coureur in kwestie bevangen zijn door de warmte, aldus de Historische TT. Het evenement werd na het incident stilgelegd. De coureur heeft volgens de organisatie diverse botbreuken opgelopen.

Door: ANP