VIDEO: Politie rijdt auto met ontvoerde vrouw klem op de A50, bestuurder opgepakt

VIDEO: Politie rijdt auto met ontvoerde vrouw klem op de A50, bestuurder opgepakt

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 17:02 uur

EINDHOVEN – Een Nederlandse vrouw is woensdagmiddag ontvoerd geweest door haar ex-partner. Dit gebeurde nadat ze op bezoek waren geweest bij haar ouders in Essen, net over de Belgische Grens bij Roosendaal.

Een spectaculaire achtervolging vanuit België volgde vervolgens. Meerdere politie auto’s vanuit België en Nederland sloten aan. De achtervolging kwam tot zijn einde op de A50 bij Son.

Waarschuwingsschoten
De politie heeft twee waarschuwingsschoten gelost omdat de man mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben. Na de twee schoten liet de man de vrouw gaan, zij raakte hierbij niet gewond. De man, ook een Nederlander, werd door de politie gearresteerd.

De korpschef van de Belgische politiezone Grens verteld tegenover Omroep Brabant: “Wij kwamen in actie toen er iemand met enorme snelheid de grens overstak naar Nederland. Toen bleek al snel dat er een vrouw tegen haar wil naast hem zat. Later werd duidelijk dat zij onder bedreiging van een mes gedwongen is in te stappen.”

Een woordvoerder van de Nederlandse politie laat weten dat er bij de achtervolging meer dan tien politieauto’s en auto’s van arrestatieteams betrokken waren. Die wisten de grijze BMW uiteindelijk om kwart over één te stoppen. “Dat ging niet zonder slag of stoot. Er is met hoge snelheden over de A58 gereden.”