Zus en buurvrouw vermoorde Gino (9) doorzochten huis verdachte Donny M. ‘uit pure wanhoop’

Zus en buurvrouw vermoorde Gino (9) doorzochten huis verdachte Donny M. ‘uit pure wanhoop’

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 19:05 uur

KERKRADE – De buurvrouw en de zus van de vermoorde Gino (9) uit Kerkrade zeggen het verzegelde huis van de verdachte Donny M. te hebben doorzocht ‘uit pure wanhoop’. Vol vragen over wat er met de jongen is gebeurd en hopen op aanwijzingen of M. hem had meegenomen was de aanleiding voor het ‘inbreken’ in de woning, zegt de buurvrouw.

De politie had de woning van M. verzegeld in het kader van het onderzoek naar de moord, dit gebeurde nadat M. was aangehouden. Buurvrouw Gwenda verteld tegenover De Gelderlander dat de deur open stond. ,,De boosheid en frustratie die we voelden toen we die dag voor het huis stonden, valllen niet te beschrijven. In een opwelling zijn we toen naar binnen gegaan.”

Tegenover De Gelderlander verteld Gwenda dat zij en zus Kelly van Gino alleen maar rondgekeken en niets meegenomen, nadat de politie al uitgebreid sporenonderzoek had gedaan. ,,We zitten nog vol vragen over wat er precies is gebeurd. Wanneer Gino bijvoorbeeld is gestorven en hoe lang hij nog heeft geleefd nadat hij werd meegenomen. We hoopten dat we iets konden ontdekken dat ons meer kon vertellen of Gino binnen is geweest. Dat zagen we overigens niet. We troffen een gewoon huis aan van een doodsimpele jongen, wat ik moeilijk vind om te zeggen, want in mijn ogen is hij gewoon een monster.”

Met gezicht op de tafel gedrukt
Kort na de ‘inbraak’ van zus Kelly, buurvrouw Gwenda en nog een vrouw werden zij thuis door de politie aangehouden. Gwenda vind het allemaal maar overdreven; ,,Ik ben met mijn gezicht op tafel gedrukt en daarna afgevoerd in het bijzijn van mijn kinderen. Als agenten hadden gevraagd om zelf naar het bureau te komen, waren we ook gegaan. De hele buurt wist al dat we dit hadden gedaan. We hebben niets te verbergen en direct toegegeven dat we inderdaad daar zijn geweest.” Volgens Gwenda is zij met zus Kelly het huis binnen geweest, een derde vrouw bleef volgens haar buiten.

Of de acties strafrechtelijke gevolgen hebben is nog niet duidelijk. Na het verhoor zijn de vrouwen direct naar huis gestuurd, maar blijven wel verdacht, maakte de politie kort na hun arrestatie bekend.