Gedumpte berg afval blijkt drugs afval

Gedumpte berg afval blijkt drugs afval

Geplaatst op 12 augustus 2022, om 14:15 uur

DEN HAAG – De grote berg afval die een bewoner dinsdag aantrof op de hoek van de Harderwijkstraat in de Haagse wijk Oostbroek, is het resultaat van de ontmanteling van een wietplantage. Dat laat milieuwethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) weten op Twitter. De zakken zijn na een spoedmelding diezelfde dag nog verwijderd door de gemeente.

De bewoner die melding maakte van de troep die de hele stoep ontoegankelijk maakte, reageert op de mededeling van de wethouder: ‘Vindt u het niet ronduit schandalig dat ze überhaupt op straat terecht komen? Er had een container of een bus geregeld moeten worden.’
Dergelijke afvalbergen zouden tot nog meer problemen kunnen leiden, geeft hij aan. ‘Meeuwen wachten niet tot alles opgehaald is. Die rijten alles open waardoor alle rotzooi door de wijk waait. Bovendien schept dit een precedent. Veel mensen gooien hun troep erbij omdat er toch al een megaberg ligt.’