Giftige damp nadat vat met gevaarlijke stof omvalt

Giftige damp nadat vat met gevaarlijke stof omvalt

Geplaatst op 1 augustus 2022, om 10:37 uur

SON EN BREUGEL – Bij het bedrijf OQEMA is maandagochtend een vat met salpeterzuur ongevallen en gaan lekken. Het vat viel vermoedelijk om waarna het lek begon, in bet bedrijf hingen zeer giftige dampen.

 

Rond 07:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Ter plekke was een vat met gevaarlijke stof omgevallen wat zorgde voor giftige dampen binnen het bedrijf. De mensen die aan het werk waren zijn uit voorzorg gecontroleerd door de ambulancedienst. Niemand raakte gewond.

 

De brandweer heeft het vat weggebracht en het pand geventileerd. Hierdoor vormde de giftige damp geen gevaar meer voor de medewerkers en de omgeving. Verdere afhandeling wordt door het bedrijf zelf gedaan.