475 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

475 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Geplaatst op 29 juli 2022, om 12:01 uur

ROTTERDAM – De Douane heeft vannacht en afgelopen vrijdag tijdens verschillende controles cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. In totaal gaat het om 475 kilo drugs. De straatwaarde van deze partijen is ruim 35 miljoen euro.

Afvalmateriaal
In een container geladen met afvalmateriaal afkomstig uit Colombia troffen douaniers vorige week vrijdag 10 grote bundels met totaal 300 pakketten cocaïne aan. De drugs waren bestem voor een bedrijf in Maassluis.

Make-up accessoires
Een week later, afgelopen nacht, troffen douaneambtenaren in een container geladen met make-up accessoires uit Panama 175 kilo cocaïne aan. De verdovende middelen zaten verstopt in 10 dozen. De container was bestemd voor een bedrijf in Amsterdam.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. De bedrijven hebben vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

Foto’s: Openbaar Ministerie