Politie zet auto klem nadat auto gestolen bleek te zijn

Politie zet auto klem nadat auto gestolen bleek te zijn

Geplaatst op 29 juli 2022, om 12:08 uur

Haarlem – De politie heeft donderdagavond twee verdachten aangehouden die in een gestolen auto door Haarlem reden. De gestolen auto werd door de politie klemgezet in de Rollandstraat en de inzittenden werden aangehouden.

Donderdagavond rond 19.05 uur kwam een ANPR-hit binnen van een -eerder deze week- gestolen BMW. De politie ging direct op zoek naar de auto en zag hem rijden op de Westergracht. Ze gaven de bestuurder een stopteken maar die reed rustig door, de Leidsebuurt in.

De politie blokte hierop een van de straten af, waardoor de verdachte gedwongen werd om te stoppen. Schadevrij konden zo de 37-jarige bestuurder uit Haarlem en de 49-jarige bijrijder uit Velserbroek worden aangehouden.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

De rechtmatige eigenaar van de auto is door de politie geïnformeerd.

 

2022153563