Marechaussee houdt man aan met openstaande gevangenisstraf van 23 jaar

Marechaussee houdt man aan met openstaande gevangenisstraf van 23 jaar

Geplaatst op 29 juli 2022, om 11:57 uur

VENLO – Het Grensoverschrijdend Politieteam, dat bestaat uit de Koninklijke Marechaussee en de Duitse Bundespolizei, heeft dinsdag op de A67 bij Venlo een 45-jarige Turkse man aangehouden die nog een gevangenisstraf van 23 jaar moet uitzitten in Turkije.

Bij een controle Mobiel Toezicht Veiligheid controleerden de marechaussee en de Duitse collega een Oekraïens voertuig met twee inzittenden. De Turkse bijrijder overhandigde een vals Turks rijbewijs en een valse Oekraïense verblijfstitel. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar de brigade. Aldaar bleek dat de man wordt gezocht door de Turkse autoriteiten voor moord/doodslag.

De man zit vast in afwachting van zijn uitlevering aan Turkije.