17-jarige aangehouden voor schietincident waarbij jongen gewond raakte aan been

17-jarige aangehouden voor schietincident waarbij jongen gewond raakte aan been

Geplaatst op 18 juli 2022, om 13:42 uur

Vlissingen – De politie heeft zondag 17 juli 2022 omstreeks 16.35 uur met toestemming van de officier van justitie, op een adres in Terneuzen een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aangehouden. Hij wordt verdacht van het schietincident in Vlissingen op vrijdag 15 juli jl. waarbij een tiener gewond raakte aan zijn been en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Het slachtoffer liep rond 15.00 uur met een vriend richting de kermis aan de Jan Weugkade. Met een groep jongeren gingen zij vervolgens weg, nadat er mogelijk een ruzie zou hebben plaatsgevonden. Op de Vrijgang kwam de tiener oog in oog te staan met drie jongens. Een van hen had een vuurwapen in zijn hand. De jongen probeerde weg te rennen, maar werd tijdens deze vluchtpoging beschoten. Hij werd geraakt in zijn been. Ondanks de pijn, wist hij even verderop hulp in te schakelen. De gealarmeerde politie deed direct onderzoek, maar de schutter bleek gevlucht. Het slachtoffer is behandeld in het ziekenhuis en deed aangifte.


Lees ook: Tiener in been geschoten na ruzie op straat