Hogere alarmfase voor natuurbranden

Hogere alarmfase voor natuurbranden

Geplaatst op 18 juli 2022, om 18:24 uur

GELDERLAND – Door de aanhoudende droogte is de kans op natuurbranden in Gelderland toegenomen. Het natuurbrandrisico is daarom afgelopen nacht opgeschaald naar fase 2 voor de hele provincie, meldt de brandweer.

Sinds maandagnacht is er in Gelderland opgeschaald naar fase 2. Dat houd in dat de brandweer voorbereid is op natuurbranden. Ook krijgen mensen het advies om extra voorzichtig te zijn met vuur, een brand ligt op de loer. “De kans op een brand is er altijd, maar nu kan de brand zich veel sneller uitbreiden. Dat levert extra gevaar op”, zegt een woordvoerder van de brandweer, tegen Omroep Gelderland.

De brandweer raadt het sterk af om een kampvuur aan te steken of te barbecueën in en rond natuurgebieden. Mocht u een natuurbrand zien, bel 112 en ontvlucht het gebied.

Foto’s : Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink