Twee vermoorde ’Nederlanders’ aangetroffen vlak over de grens bij Limburg

Twee vermoorde ’Nederlanders’ aangetroffen vlak over de grens bij Limburg

Geplaatst op 12 juli 2022, om 14:40 uur

In de Congostraat in het Limburgse Geistingen, deelgemeente van Kinrooi, zijn dinsdagvoormiddag 12 juli twee lichamen gevonden. Volgens het parket gaat het om verdachte overlijdens. Intussen is ook een verdachte opgepakt, zo bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

In Geistingen, een piepklein dorpje in het Oosten van Limburg aan de Nederlandse grens, liep afgelopen nacht om 3 uur een melding binnen bij de politie. Buurtbewoners hoorden geluid en gebonk vanuit een woning in de Congostraat. Toen de politiediensten toekwamen op de gelijkvloers van een appartementsblok in de straat, zagen ze hoe een man en een vrouw tussen de dertig en veertig jaar oud in het appartement met geweld om het leven gekomen zijn.

Later bleek dat de vrouw en de man neef en nicht van elkaar zijn. Ze zouden van Nederlandse afkomst zijn. Dat laatste blijkt ook uit de verschillende wagens met Nederlandse nummerplaat die ‘s middags stopten aan de plaats delict. Dat ging vaak gepaard met hevig verdriet en bijzonder veel emoties.

Wat daar precies vannacht gebeurd is, wordt nu door politie en parket onderzocht. Beide lichamen zijn intussen weggebracht naar het labo. Mogelijk situeert het drama zich in de familiale sfeer. Alleszins kon de politie een verdacht persoon oppakken. Wie dat is en welke band die heeft met de twee slachtoffers, kan de politie vooralsnog niet kwijt. Later op de dag zal het parket meer informatie geven over de feiten.

De mensen waren niet echt gekend bij de buurtbewoners. De verslagenheid is groot in het anders zo rustige grensdorpje. De buurt is geschokt, maar kon ons nog niet meer vertellen. In het appartement zou enkel de vrouw wonen, samen met haar kind dat op het moment van de feiten niet aanwezig was.