Politieauto crasht bij achtervolging gestolen voertuig, twee personen aangehouden

Politieauto crasht bij achtervolging gestolen voertuig, twee personen aangehouden

Geplaatst op 10 juli 2022, om 06:56 uur

BEMMEL – Zaterdagavond heeft er een politie-achtervolging plaatsgevonden door Bemmel. Op de Gersthof is het voertuig tot stoppen gekomen en zijn twee verdachten aangehouden.

De politie kreeg het gestolen voertuig, dat recent werd gestolen in Elst, in het vizier op de Batavierenweg in Arnhem ter hoogte van het Gelredome. Toen de agenten de auto wilde laten stoppen ging deze er vandoor met als resultaat een achtervolging over de A325. Op de Gersthof in Bemmel stopte het voertuig en werden na een korte achtervolging te voet twee personen aangehouden. De derde verdachte is niet meer aangetroffen

Verdachten

De twee verdachten die werden aangehouden betrof een 22-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats en een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Het duo zit nog vast en het verdere onderzoek loopt, aldus de politiewoordvoerder.

Dienstvoertuig

Eén politiewagen raakte zwaar beschadigd bij de achtervolging toen deze op de Bottelhoek uit de bocht vloog. De agaten wilde het gestolen voertuig de pas afsnijden maar kon het voertuig niet meer houden. De politiewagen is later afgesleept.

foto’s: Persbureau Heitink