Buurtbewoners geëvacueerd na explosie in woning

Buurtbewoners geëvacueerd na explosie in woning

Geplaatst op 10 juli 2022, om 07:15 uur

HUIZEN – In de nacht van zaterdag op zondag is een woning aan de Roef in Huizen flink beschadigd geraakt na een explosie.

Rond 02:00 uur vond de explosie plaats, waarna de hulpdiensten werden opgeroepen. Ter plekke zijn door de klap de ramen van de woning gesprongen. Zeker zes woningen werden geëvacueerd omdat niet duidelijk was of het explosiegevaar geweken was. Niemand raakte gewond, aldus de politiewoordvoerder.

Een week geleden besloot de burgemeester van Huizen dit en een ander huis in dezelfde straat te sluiten vanwege ernstige veiligheidsoverwegingen, meldt de NOS. Er zou sprake zijn van onmiddellijk gevaar voor omwonenden. Welke dreiging er precies was, is onbekend.

Foto’s: Inter Visual Studio