Politie schiet op auto die inrijdt op agenten: Inzittenden waren betrokken bij mishandeling

Politie schiet op auto die inrijdt op agenten: Inzittenden waren betrokken bij mishandeling

Geplaatst op 9 juli 2022, om 22:25 uur

TIEL – De politie kreeg zaterdagavond een melding van een mishandeling op de Waalkade in Tiel. De betrokkenen hebben op agenten ingereden, waarna de politie gericht heeft geschoten op de auto.

De woordvoerder meldt dat zij even voor 21:00 uur de melding van mishandeling kregen. De politieagenten kregen de auto op de Tolhuiswal in het vizier waar de verdachten bij hoorden. De auto reed er hard vandoor en reed ook in op de agenten, waarna de betrokken agenten gericht schoten.

“Ontvoering”
Volgens omstanders zou het mishandelde slachtoffer ontvoerd zijn geweest. Hij zou elders in de kofferbak van de auto geduwd zijn en vervolgens ontvoerd zijn naar de Tolhuiswal in Tiel. Hier zou het slachtoffer uit de auto zijn gehaald en mishandeld geworden zijn. De politiewoordvoerder meldt dat zij deze melding ook kregen, maar of er daadwerkelijk sprake is van een ontvoering, is niet bekend.

De politie treft het buitenlandse voertuig vervolgens weer op Kerkstraat en hebben ze daar klemgereden. De twee inzittenden, een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 27-jarige man uit Tiel, zijn aangehouden.

Gewonden

De ambulance en traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen, maar of er iemand gewond is geraakt, is nu nog niet bekend. De politie doet uitgebreid onderzoek, ook naar het wapengebruik van de politie. Getuigen die meer hebben gezien of gehoord worden verzocht dit te melden bij de politie.

foto’s: Persbureau Heitink