Gevluchte verdachten in Oosterbeek worden verdacht van bankpasfraude: weggegooide bankpassen gezocht

Gevluchte verdachten in Oosterbeek worden verdacht van bankpasfraude: weggegooide bankpassen gezocht

Geplaatst op 7 juli 2022, om 12:02 uur

OOSTERBEEK – Afgelopen woensdag zijn door de politie twee verdachten op heterdaad aangehouden op verdenking van bankpasfraude, zo meldt de politie. De verdachten zijn een dag eerder aangehouden door de politie nadat ze op de vlucht sloegen.

De politie kreeg woensdag een tip van een oplettende melder. Deze melder zag dat beide personen bij een geldautomaat stonden te pinnen met diverse bankpassen en hierbij grote geldbedragen opnamen. Het opvallende was dat deze personen beiden hun gezicht bedekt hadden terwijl zij aan het pinnen waren. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan wat resulteerde in een achtervolging van deze verdachten. Na enige tijd besloten de verdachten het voertuig uit te stappen en weg te rennen. Door de politieagenten is de achtervolging te voet voortgezet.

Bankpassen gevonden?
De verdachten hebben al rennend een aantal spullen van zich afgegooid voordat zij beiden in de kraag werden gevat. Enkele van deze spullen heeft de politie inmiddels teruggevonden maar zij zijn nog steeds op zoek naar misschien wel het meest cruciale in deze zaak, de bankpassen waarmee gepind is. De politie roept daarom op: “heeft u bankpassen aangetroffen of zien liggen in de omgeving van de ABN AMRO, gelegen aan de Utrechtseweg, of bij de Stationsweg in Oosterbeek of heeft u wellicht wat gehoord wat met deze zaak te maken kan hebben? Dan is het verzoek contact op te nemen met het algemene politienummer 0900-8844. Vermeld hierbij het nummer: 2022305541.”

Daarnaast is het bij de politie vooralsnog onbekend van welke rekeningen de verdachten geld hebben opgenomen. Het vermoeden van de politie bestaat dat de verdachten deze bankpassen in de directe omgeving van Oosterbeek buit hebben gemaakt. “Kent u iemand die de afgelopen week zijn of haar bankpas heeft afgestaan aan onbekende personen? Bijvoorbeeld na een belletje van de bank? Dan is ook hier het verzoek dit te melden bij ons en deze persoon aan te sturen op het doen van aangifte.”

foto’s: Persbureau Heitink