Verdacht gedrag bij pinautomaat leidt tot achtervolging en aanhoudingen

Verdacht gedrag bij pinautomaat leidt tot achtervolging en aanhoudingen

Geplaatst op 6 juli 2022, om 18:04 uur

OOSTERBEEK – De politie heeft woensdagmiddag twee verdachten aangehouden op de Stationsweg in Oosterbeek. Ze toonden verdacht gedrag bij een pinautomaat in het dorp.

De politie kreeg een melding over de twee personen dat ze bij de pinautomaat aan de Utrechtseweg in Oosterbeek verdacht gedrag hadden. Ze hadden grote stapels contant geld bij zich, zo meldde de politie ter plekke. Toen de politie ter plaatse kwamen, reden ze net weg en sloegen ook direct op de vlucht. De politie zette direct de achtervolging.

Achtervolging te voet
Een paar honderd meter verderop, op de Stationsweg ter hoogte van de A. Weeninklaan, werd de auto klemgereden door de politie. Direct zette de verdachten het op een lopen en vluchtte te voet weg. Ook hiermee kwamen ze niet ver en zijn ze na een korte achtervolging te voet beiden aangehouden. Mogelijk heeft één van de twee verdachten nog iets weggegooid tijdens de vlucht, maar wat is niet bekend.

De politie heeft de auto doorzocht, of hier iets is uitgekomen is nog niet bekend. “Als je niets te verbergen hebt, vlucht je niet zo weg.” Zo sluit de politie af.

foto’s: Persbureau Heitink