Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek

Vier verdachten aangehouden in drugsonderzoek

Geplaatst op 6 juli 2022, om 18:20 uur

ROTTERDAM/ZOETERMEER – In een onderzoek van de Dienst Regionale Recherche van de eenheid Rotterdam zijn dinsdag twee mannen van 54 en 37 jaar uit Rotterdam, een 28-jarige man uit Zoetermeer en een 56-jarige vrouw uit Zoetermeer aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden verhoord over hun aandeel in het onderzoek.

In september 2020 is het onderzoek van start gegaan. De aanleiding voor de start van het onderzoek lag in het feit dat de politie regelmatig geconfronteerd werd met het aantreffen van auto’s met valse kentekenplaten. Deze auto’s werden gebruikt bij allerlei vormen van criminaliteit, van drugsdumpingen tot het plegen van zware geweldsdelicten. De recherche besloot verder onderzoek te doen, om te achterhalen waar de kentekenplaten vandaan kwamen en wie daarachter zaten. Tijdens het onderzoek kwamen de personen die dinsdagochtend zijn aangehouden als verdachten in beeld.

Synthetische drugs

Terwijl het onderzoek in volle gang was, kreeg het rechercheteam ook steeds meer de indruk dat zij zich, naast voertuigcriminaliteit, ook schuldig maakten aan de handel en productie van synthetische drugs. Naast de verdenking van voertuigcriminaliteit en betrokkenheid bij de productie en handel in synthetische drugs, verdenkt de recherche de verdachten ook van witwassen en aanzetten tot ambtelijke corruptie.

Aanhoudingen

Op dinsdagochtend zijn er op meerdere plekken in Rotterdam, Zoetermeer, Molenschot, Capelle a/d IJssel en Hendrik-Ido-Ambacht aanhoudingen verricht en woningen en panden doorzocht. Daarbij is onder meer beslag gelegd op een pers waar vermoedelijk kentekenplaten mee worden gemaakt, diverse auto-onderdelen, gegevensdragers, grote hoeveelheden contant geld en waardevolle goederen.

Bij de doorzoekingen kreeg de recherche onder meer bijstand van de Mobiele Eenheid, het arrestatieteam en een gespecialiseerde zoekploeg van de Landelijke Eenheid

De komende tijd gaat het onderzoek verder. De verdachten worden eind deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarna een besluit zal worden genomen over de voorlopige hechtenis.