Politie doet onderzoek naar explosies woningen

Politie doet onderzoek naar explosies woningen

Geplaatst op 6 juli 2022, om 18:26 uur

HOEF EN HAAG – Afgelopen weekend hebben er explosies plaatsgevonden bij een woning in Hoef en Haag en in Tienhoven. Vanwege een dreiging tot mogelijke herhaling zijn sindsdien enkele andere woningen binnen de eenheid Midden-Nederland uit voorzorg gesloten.

De politie doet momenteel in opdracht van het Openbaar Ministerie volop onderzoek naar de achtergrond van deze incidenten. Op basis van het eerste onderzoek houdt de politie er sterk rekening mee dat deze incidenten te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu. Om herhaling te voorkomen hebben politie en Openbaar Ministerie dreigingssignalen gedeeld met meerdere gemeenten uit Midden-Nederland. Op basis van die signalen zijn deze woningen voor langere duur gesloten.

Iets gezien of gehoord?

Weet u meer over de explosie aan de  2e Poortstraat in Hoef en Haag van zaterdag 2 juli of de explosie aan de Westbroekse Binnenweg in Tienhoven van zondag 3 juli? Zag u of hoorde u een van deze twee nachten iets verdachts in de nabije omgeving? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Ook zoekt de politie camerabeelden uit de omgeving. Heeft u een dashcam, een bewakingscamera of een ringdeurbel in de omgeving? Bekijk deze dan om te zien of hier verdachte personen op staan. Help ons zo mee om de verdachten op te sporen en dit misdrijf op te lossen.

Wat is ondermijning?

Als de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven raken, noemen we dat ondermijning. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld legale bedrijven om hun illegale activiteiten mogelijk te maken. Hierbij schuwen ze het gebruik van extreem geweld niet. Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800 -7000. Ontdek in ons dossier ondermijning hoe u ondermijning in uw buurt kunt herkennen.

foto: Marco van Deick/Persbureau Heitink