Vechtpartij voor school Leidschendam: ‘Vader stak andere vader met schroevendraaier’

Vechtpartij voor school Leidschendam: ‘Vader stak andere vader met schroevendraaier’

Geplaatst op 7 juli 2022, om 14:28 uur

LEIDSCHENDAM – Twee mannen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt bij een vechtpartij voor het Kindcentrum De Waterlelie in Leidschendam. De een stak de ander met een scherp voorwerp. Hij is aangehouden, net als een vrouw die wordt verdacht van medeplichtigheid. Het zou volgens ooggetuigen gaan om vaders van kinderen van De Springplank, een basisschool in het gebouw. ‘Eerst vochten ze met hun vuisten. Daarna pakte één van hen een schroevendraaier, waarmee hij de ander in het hoofd stak.’

Omstanders hebben de schrik nog in hun ogen. ‘Ik tril er gewoon van’, zegt een vrouw met een e-sigaret in haar hand. Zoals iedere dag staat zij met andere moeders nog even te kletsen en te roken voor de ingang van het Kindcentrum aan het Prinsenhof, nadat ze hun kinderen naar school hebben gebracht. ‘Het gebeurde hier voor de deur’, vertelt ze.

‘Ik ken die vaders niet persoonlijk, maar ik weet dat zij een langslepende ruzie hebben. Ze bedreigen elkaar vaak en staan schreeuwend bij elkaar voor de deur. Gisteren maakten ze ruzie in de gang van de school. En nu dus in de straat voor het Kindcentrum.’ De straat voor de hoofdingang van De Waterlelie, waar naast de school ook een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn gevestigd, is afgezet met rood-witte linten.

‘Eerst vochten ze met vuisten’
Een andere ooggetuige zag het recht voor haar neus gebeuren. Ze vertelt dat de mannen eerst met hun vuisten vochten. Daarna pakte één van hen een schroevendraaier, waarmee hij de ander in het hoofd stak. De vrouw van de man die de schroevendraaier gebruikte, pakte na de daad het wapen van hem af, aldus de getuige. ‘De politie heeft er lang naar gezocht en ontdekte uiteindelijk dat zij hem had verstopt. Dat maakt haar medeplichtig. Straks is hun kindje allebei de ouders kwijt!’, zegt een bezorgde moeder.
Beide vaders zijn met een ambulance afgevoerd. Een van de twee had een hoofdwond. De moeders zijn vooral blij dat de kinderen net op tijd binnen waren. ‘Zodat zij dit niet hoefden te zien.’ De basisschool wil tegenover Omroep West niet ingaan op wat er is gebeurd.