Nog twee verdachten aangehouden voor moord Peter R. de Vries

Nog twee verdachten aangehouden voor moord Peter R. de Vries

Geplaatst op 4 juli 2022, om 18:32 uur

AMSTERDAM – De politie heeft maandagmiddag nog twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Één van de verdachten komt uit het Gelderse Ochten.

Één van de twee aanhoudingen heeft het Openbaar Ministerie bevestigt. Dat is de aanhouding van Krystian M. uit Ochten. De 27-jarige M. werd maandagochtend als eerste opgepakt. Hij zou, zo meldt het de politie, vorig jaar Delano G. en Kamiel E. hebben aangestuurd bij de moord op De Vries. M. zat al vast voor een schietpartij in Zeewolde in oktober vorig jaar, drie maanden na de aanslag op De Vries. Hij is net als medeverdachte Kamiel E. van Poolse afkomst. Zijn medeverdachten in de zaak van de schietpartij in Zeewolde zijn dat ook. Politie en OM vermoeden dat er een soort Pools moordcommando actief was dat zich zou laten hebben inhuren voor geweldsklussen. Tegen Delano G. en Kamiel E. werd eerder levenslang geëist.

De Telegraaf meldt dat bronnen vertellen dat er, naast Krystian M. uit Ochten ook nog een vierde aanhouding is geweest, maar het Landelijk Parket wil daar vooralsnog geen reactie op geven. Wie hij is en wat zijn rol is geweest, is dus nog niet bekend.