Politie deelt (nog) onherkenbare beelden na ongeregeldheden in Kootwijkerbroek/Stroe

Politie deelt (nog) onherkenbare beelden na ongeregeldheden in Kootwijkerbroek/Stroe

Geplaatst op 4 juli 2022, om 16:19 uur

KOOTWIJKERBROEK/STROE – De politie zoekt vijf verdachten na ongeregeldheden in de omgeving van Kootwijkerbroek en Stroe afgelopen dinsdag. Agenten werden er tijdens uit de hand gelopen boerenprotesten belaagd en in het nauw gedreven. Ook werden er vernielingen aangericht. De gezichten van de verdachten zijn vooralsnog onherkenbaar gemaakt en de politie roept de verdachten op om zich te melden.

Meld jezelf
De verdachten hebben tot vrijdag de tijd om zich te melden. Doen zij dit niet voor dit tijd, dan worden hun foto’s herkenbaar gepubliceerd. We roepen de verdachten op om zich te melden op het politiebureau. Ook kunnen ze contact opnemen via 0900-8844.Mensen die niet bij de vernielingen betrokken waren, maar wel iemand herkennen op de foto’s, vragen we ook om contact met ons op te nemen. Dit kan ook via de opsporingstiplijn, bel dan naar 0800-6070.

Beelden semi-openbaar
De politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Stroe. Om die reden worden vandaag de eerste beelden semi-openbaar gemaakt. Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Blijf beelden sturen
Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen. Iedereen die over beelden van de protesten en/of vernielingen beschikt, vragen we om hun beelden met ons te delen. Beelden delen en informatie doorgeven kan via onderstaand tipformulier, geef daarbij duidelijk aan op welke plaats uw informatie betrekking heeft.