Dierenambulance woest na dumpen van konijnen: “Kan je jezelf nog in de spiegel aankijken?”

Dierenambulance woest na dumpen van konijnen: “Kan je jezelf nog in de spiegel aankijken?”

Geplaatst op 4 juli 2022, om 19:05 uur

UTRECHT – De dierenambulance uit Utrecht kreeg onlangs een schokkende melding. Bij de Haarrijnseplas in Utrecht waren dertien konijnen gedumpt, waaronder twaalf kleintjes.

De medewerkers van de dierenambulance waren bij de plas voor een melding van een ander gewond dier, zo vertellen ze tegenover 112Nederland, toen ze tot grote schrik langs de ‘dumpplek’ liepen. Deze dumpplek was direct naast het drukke gedeelte bij de Haarijnseplas. De Dierenambulance Utrecht richt zich in hun Facebookbericht tot degene die de konijnen gedumpt heeft: “Kan je jezelf nu nog in de spiegel aankijken? Heb je enig idee wat voor stress je moeder en haar kroost aandoet? Wij zijn blij dat we haar vrij kort na jouw actie hebben kunnen vinden. Deze kleintjes hadden het anders nooit overleefd!”

De dertien konijnen zijn goed opgevangen. “Maar dat is door ons toedoen. Niet die van jouw laffe daad!”, zo benadrukt de dierenambulance nog.

foto’s: Dierenambulance Utrecht