Protesterende boeren blokkeren snelwegen in het land

Protesterende boeren blokkeren snelwegen in het land

Geplaatst op 27 juni 2022, om 12:56 uur

De boeren zijn vanmiddag begonnen met de nieuwe acties tegen de stikstofplannen van het kabinet. Verschillende snelwegen worden geblokkeerd, onder andere de A67 bij Liessel is geblokkeerd met balen hooi. Daarom is de snelweg in de richting van Venlo gesloten.

Volgens Rijkswaterstaat is de politie ter plaatse en zal gaan ingrijpen, melden ze tegenover NU.nl. Eerder zei Rijkswaterstaat al direct de politie te bellen als er tractors op de snelwegen zouden rijden.

De boeren reageren schouderophalend op de kritiek dat weggebruikers hiervan hinder ondervinden. De actie werd door een van de boeren ‘bittere noodzaak’ genoemd: “Soms moet je. Hopelijk hebben we het publiek mee.”. Er worden nog meer acties verwacht in ons land, waar precies is nog onduidelijk.

https://twitter.com/NoelvanHooft/status/1541362973402439685