Tractoren over snelwegen naar boerenprotest

Tractoren over snelwegen naar boerenprotest

Geplaatst op 22 juni 2022, om 09:09 uur

Er komen steeds meer tractoren de snelwegen op. Boeren zijn uit het hele land al vroeg op weg naar Stroe voor hun manifestatie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Op sommige plekken rijden ze over de snelweg. Dat zorgt voor files en vertragingen. De ANWB meldt dat dit vooral het geval is in het zuiden van het land. Doordat er met tractoren over de A27, vanuit Brabant, wordt gereden is de extra reistijd tussen Breda en Utrecht ongeveer een uur.

Op deze plekken zijn trekkers gesignaleerd:

  • A2 bij knooppunt Deil richting Utrecht
  • A2 bij Breukelen richting Utrecht
  • A6 bij Sint Nicolaasga richting Emmeloord
  • A16 bij de Drechttunnel richting Rotterdam
  • A27 bij de Merwedebrug richting Gorinchem
  • A32 bij Wolvega richting Meppel
  • A50 bij knooppunt Ewijk richting Apeldoorn

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten het midden van het land te mijden in verband met het boerenprotest. Op diverse plekken rijden veel trekkers op de weg en dat leidt tot files en onveilige situaties. Het is verboden voor trekkers om de snelweg op te gaan. De politie zei gisteren “waar het nodig en mogelijk is” actief te handhaven op die verkeersregel. De organisatoren van het stikstofprotest hadden ook opgeroepen om niet over de snelweg te rijden.

Later meer…