BIZAR: Meisje (12) gewond nadat haar uit hoofd wordt getrokken door machine in kermisattractie

BIZAR: Meisje (12) gewond nadat haar uit hoofd wordt getrokken door machine in kermisattractie

Geplaatst op 21 juni 2022, om 22:28 uur

Een 12-jarig meisje zal haar bezoek bij een kermis afgelopen zaterdag in het dorpje Nibbixwoud niet snel vergeten. Bij het meisje werd haar haar uit haar hoofd getrokken in een attractie. “Ze moet met de gevolgen blijven rondlopen.”Het slachtoffer raakte ten val in een kermisattractie, waarna haar lange haar klem kwam te zitten onder een loopband. De exploitant reageert geschrokken op het voorval. “Ik heb dit in twintig jaar nog niet meegemaakt”, laat hij aan het Algemeen Dagblad weten.

Het tienermeisje was afgelopen zaterdag samen met drie vriendinnen de bekende kermisattractie Beach House ingestapt. In dit zogeheten funhouse moeten bezoekers langs allerlei bewegende obstakels en vloeren zien te komen. Toen de vier meiden bij een lopende band kwamen ging het mis: een van de meiden struikelde, waarna het hele groepje over elkaar heen viel. Haar lange lokken kwamen onder de loopband klem te zitten, waardoor een deel van het haar als het ware werd losgerukt van haar schedel.

“We moeten afwachten of het herstelt”
De ouders van het 12-jarige meisje balen dat er niet meer toezicht was in het funhouse, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Ze vinden dat de eigenaar mensen met lang haar eigenlijk moet adviseren om het vast te maken met een elastiekje. De exploitant laat hierop weten dat hij een goed en constructief gesprek heeft gehad met de ouders. “Daar wil ik het verder bij laten”, klinkt het aan de telefoon.

Volgens de regionale krant zal het meisje voorlopig met de gevolgen rond moeten lopen. “Er is ter grootte van een boemerang een grote kale plek ontstaan, waarbij echt al het haar is uitgerukt”, zegt haar moeder. “En we moeten nog maar afwachten of de haargroei herstelt. Voor een ijdele 12-jarige komt dat keihard aan.”