Politie: ‘We zijn niet opgewassen tegen deze machines’

Politie: ‘We zijn niet opgewassen tegen deze machines’

Geplaatst op 22 juni 2022, om 09:44 uur

De Politie verteld tegenover de NOS dat er wordt opgetreden tegen trekkers op de snelweg waar dat veilig kan. “Maar het is een lastige klus. We zijn simpelweg niet opgewassen tegen deze machines”, zegt een woordvoerder van de korpsleiding.

“We zien dat boeren zich massaal niet aan de afspraken houden. We proberen de trekkers zo snel mogelijk van de snelweg te halen, maar het moet wel op een veilige manier gebeuren. Het is niet ons doel om zo veel mogelijk boetes uit te schrijven, maar om gevaarlijke situaties op te heffen.”

Het is voor trekkers verboden de snelweg op te gaan. Vooraf had de organisatie van de landelijke actiedag opgeroepen dit niet te doen.

Langere diensten
Volgens de Politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant zijn er collega’s die extra lange diensten moeten draaien. ‘Ook rust na de nachtdiensten is voor sommigen verkort. Deze extra politie-inzet doet wederom een aanslag op de reguliere, krappe bezetting.’ schrijven ze op Twitter.

https://twitter.com/MassageUithoorn/status/1539509727406743557