Man dood na aanval van stier bij slachtbedrijf Vion

Man dood na aanval van stier bij slachtbedrijf Vion

Geplaatst op 10 juni 2022, om 10:46 uur

TILBURG – Een man is bij het slachtbedrijf Vion overleden nadat hij is aangevallen door een stier. Dit gebeurde aan de Enschotsestraat in Tilburg. “Het is verschrikkelijk”, zo laat het bedrijf weten.

De hulpdiensten werden rond 06:30 uur massaal opgeroepen, ook een traumahelikopter kwam ter plekke. Echter mocht alle hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer ter plekke na de aanval van de stier. De politie heeft de omgeving tijdelijk afgezet met linten, zo ook een vrachtwagen.

Onderzoek
Het slachtbedrijf bevestigt het tragische ongeval en meldt dat de arbeidsinspectie onderzoek gaat verrichten naar de toedracht. “Wij betreuren het ten zeerste en zijn aangeslagen. Wij werken mee met het onderzoek dat de arbeidsinspectie gaat houden. Zolang dat loopt, gaan wij er verder niet inhoudelijk op in.”

Uit eerste berichten wordt gemeld dat het om een medewerker van het bedrijf ging, maar later bleek daar toch wat onduidelijkheid over is. De woordvoerder van de arbeidsinspectie laat weten dat er op dit moment geen details over het slachtoffer bekend worden gemaakt.

foto’s: Toby de Kort