Dode wielrenner gevonden in water

Dode wielrenner gevonden in water

Geplaatst op 31 mei 2022, om 11:53 uur

In Almere, langs de IJsmeerdijk, is dinsdag een overleden wielrenner uit het water gehaald. Einde van de ochtend kreeg de politie een melding binnen van een passant die een fietser in het water zag liggen. Toen de politie de man uit het water wilde helpen, bleek dat de man al was overleden.

Het Opsporingsteam Verkeer van de politie doet onderzoek naar de omstandigheden. “Het is niet duidelijk wat daar is gebeurd”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het kan zijn dat de fietser door een stuurfout in het water terecht gekomen is. Maar het zou ook om een aanrijding kunnen gaan. Of misschien is de man onwel geworden.”

De politie gaat er van uit dat het om een racefietser gaat maar dat is nog niet zeker. Volgens een woordvoerder van de politie droeg de man wierenkleding, maar de fiets is nog niet gevonden. “Daar wordt op dit moment nog naar gezocht.”

De man werd gevonden ter hoogte van de parkeerplaats Pampushaven langs de IJmeerdijk