Agenten rijden hert dood tijdens wilde achtervolging in Brummen

Agenten rijden hert dood tijdens wilde achtervolging in Brummen

Geplaatst op 31 mei 2022, om 10:08 uur

De politie Brummen begon dinsdagochtend met een heftige achtervolging; een gestolen busje, aangereden hert en een crash tegen een bewegwijzeringspaal

Een witte bestelbus reed met piepende banden door de straten van Brummen, agenten besloten er achteraan te gaan maar kwamen onderweg in botsing met een hert. Ondanks een zwaar beschadigde politie auto, werd het gaspedaal van de politiewagen diep ingedrukt en de achtervolging hervat.

Niet veel later werd de bestuurder van de witte bestelbus aangehouden nadat hij een lekke band kreeg en uit de bocht vloog. Hij kwam tot stilstand tegen een wegwijzerpaal waar de agenten de bestuurder konden aanhouden.

De man reed zonder rijbewijs en was onder invloed. Ook reed de man in een gestolen wagen die voorzien was van valse kentekenplaten. In de bus vond de politie een aantal verdachte zaken, dit word nog onderzocht.

De agenten melden op Instagram dat het hert de aanrijding niet heeft overleed.

Foto: Instagram / Politie IJsselstreek