Celstraf voor aanranding goede vriendin

Celstraf voor aanranding goede vriendin

Geplaatst op 31 mei 2022, om 08:25 uur

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Apeldoorn tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man heeft zich schuldig gemaakt aan aanranding en een poging daartoe.

De man was een hele goede vriend van het slachtoffer. Nadat zij samen bij het slachtoffer thuis shotjes hadden gedronken, werd het slachtoffer niet lekker. De man legde haar op bed gelegd en ze spraken af dat de man op de bank zou gaan slapen. Later ging de man terug naar het slachtoffer en ging bij haar in bed liggen. Ondanks dat het slachtoffer duidelijk aangaf en liet merken dat zij dat niet wilde, betaste de man het slachtoffer op meerdere plekken.

Inbreuk lichamelijk integriteit
De rechtbank merkt op dat het ernstige feiten betreffen die een ernstige inbreuk hebben gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. De man hieldop geen enkele wijze rekening met de gevoelens van het slachtoffer. Daar komt bij dat de feiten zijn gepleegd in de eigen woning van het slachtoffer, terwijl zij in haar bed lag. Een plek waar iemand zich juist veilig hoort te voelen.

Bijzondere voorwaarden
Vanwege de ernst van de feiten vindt de rechtbank een deels onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf die de rechtbank oplegt, zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld vanwege problemen op verschillende gebieden. De man moet zich melden bij de reclassering, meewerken aan behandeling op het gebied van middelengebruik en meewerken aan controle op middelengebruik. Daarnaast moet de man, als de reclassering dat nodig vindt, meewerken aan diagnostiek en eventueel daaruit voortkomende ambulante behandeling(en) op het gebied van seksualiteit en/of emotieregulatie.

Schadevergoeding
Tot slot moet de man een schadevergoeding van 1.640euro betalen aan het slachtoffer.