Twee verdachten van beroving aangehouden

Twee verdachten van beroving aangehouden

Geplaatst op 14 mei 2022, om 11:08 uur

Vlissingen – Een man uit de gemeente Goes had op vrijdagavond 13 mei een afspraak. Hij verwachtte één persoon, maar werd in Vlissingen opgewacht door twee mannen.

Deze twee beroofden de man van zijn telefoon en gingen er vandoor. Ze bedreigden hem en probeerden de man te chanteren. Op een afgesproken tijd en plaats moest de man een flink geldbedrag afleveren. Het slachtoffer besloot dit niet af te wachten en ging meteen naar het politiebureau om aangifte te doen van de beroving.

Door de politie werd een plan van aanpak gemaakt zodat de verdachten aangehouden konden worden. Dat plan lukte, want op de afgesproken tijd en plaats konden twee verdachten worden aangehouden.

Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en daar ingesloten. De twee (16 en 18 jaar en afkomstig uit Middelburg) worden zaterdag gehoord door rechercheurs. Bij de verdachten werd de telefoon van het slachtoffer aangetroffen.