Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

Geplaatst op 8 mei 2022, om 09:43 uur

Breda – Agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben afgelopen nacht vier arrestaties verricht. Een 30-jarige Oosterhouter werd omstreeks 04.25 uur op de Vismarktstraat aangehouden ter zake mishandeling. Hij zou een andere stapper en een 40-jarige sfeerbeheerder van het SOS team geslagen hebben. Een 33-jarige Bredanaar zou een portier hebben mishandeld.

De medewerker van het SOS team (Sterk op Straat) heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij via de portofoon hoorde dat hij een man moest tegenhouden die zojuist een andere stapper op straat had geslagen. Hij zag dat de bedoelde man zijn kant op rende. Hij strekte zijn armen en zette een stap opzij om voor die man te komen. Hij zag en voelde dat die man met gebalde vuist een slaande beweging maakt en hem daarbij op het linker gedeelte van zijn kaak raakte. Hierna kwamen al snel politiebikers ter plaatse die de verdachte overnamen.

Nog drie aanhoudingen
Verder zijn vannacht in het uitgaanscentrum nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Rijswijk (NB) ter zake belediging. Een 18-jarige man eveneens uit Rijswijk ter zake het verstoren van de openbare orde. Een 33-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur op de Potkanstraat aangehouden. Hij zou een portier van een café een klap hebben gegeven bij het betreden van de zaak.