Twee verdachten van geweld richting politie en stewards tijdens Ajax-Benfica aangehouden

Twee verdachten van geweld richting politie en stewards tijdens Ajax-Benfica aangehouden

Geplaatst op 4 mei 2022, om 12:25 uur

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-Benfica in de Champions League op 15 maart 2022 ontstond er een massale toeloop op de zuidingang van het stadion. Er werd, na het forceren van een nooddeur van het stadion, grof geweld gebruikt tegen de politie en tegen stewards van de Johan Cruyff Arena. Er werd onder meer met zwaar vuurwerk naar hen gegooid. Na bestudering van de beelden is het de politie gelukt twee verdachten te identificeren, op te sporen en aan te houden.

De politie heeft op 17 april een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden die ervan wordt verdacht tijdens de ongeregeldheden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd een vuurwerkbom in de richting van politieambtenaren en stewards te hebben gegooid. De man wordt verdacht van poging doodslag. De verdachte zit sinds 17 april vast. Afgelopen maandag 2 mei heeft de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank zijn gevangenhouding bevolen voor een periode van negentig dagen. Omdat de man tot op heden in beperkingen zat, is er niet eerder over deze aanhouding bericht.

Daarnaast heeft de politie op 3 mei een 21-jarige inwoner uit Zevenaar aangehouden die ervan verdacht wordt tijdens de ongeregeldheden op 15 maart met een ijzeren staaf in de richting van de politie en stewards te hebben gestoken en gegooid. Deze verdachte zal aanstaande vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.