Man aangehouden na bedreiging en vernieling

Man aangehouden na bedreiging en vernieling

Geplaatst op 30 april 2022, om 11:35 uur

Oosterbeek – Vrijdagmiddag rond 15:00 uur kreeg de politie een melding van een incident op het Raadhuisplein. Daar zou de bestuurder van een auto borden omver hebben gereden en hij zou hebben geprobeerd in te rijden op enkele omstanders. De man is even later aangehouden in Arnhem.

Er raakte niemand gewond in Oosterbeek. Na het incident is de man weggereden en zijn we naar hem op zoek gegaan. Hij werd even later ter hoogte van de Rietgrachtstraat aangehouden. Omdat de man mogelijk wapengevaarlijk was en vanwege het incident in Oosterbeek is de man door middel van de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit de auto gehaald. De verdachte werkte niet direct mee en daarom maakten agenten – na meerdere waarschuwingen – gebruik van hun stroomstootwapen. Hierna kon hij veilig aangehouden worden. Het gaat om een 36-jarige man uit Arnhem.

Op dit moment onderzoeken we de aanleiding voor het incident. Daarom zit de man nog vast.

2022186880 JS