Drie gesignaleerde Duitse verdachten van mishandeling aangehouden

Drie gesignaleerde Duitse verdachten van mishandeling aangehouden

Geplaatst op 19 april 2022, om 06:48 uur

Arnhem – De politie heeft maandag 18 april 2022 in Arnhem drie verdachten op verzoek van de Duitse autoriteiten aangehouden op verdenking van poging tot moord in Hamburg begin 2021. De drie mannen komen uit het Duitsland en zijn aangehouden door het Fugitive Active Search Team (FASTNL) van de Landelijke Eenheid.

Op 26 januari 2021 zouden de drie verdachten van 21, 26 en 36 jaar in Hamburg betrokken zijn geweest bij de mishandeling met stokken en boksbeugels van een man. De 36-jarige verdachte zou hierbij op de uitkijk hebben gestaan, terwijl de andere twee het slachtoffer mishandelden. Het slachtoffer liep ernstig hoofdletsel op en kon zichzelf van zijn belagers bevrijden.

De verdachten verbleven voor hun werk in Nederland. Ze zijn tegelijkertijd op hun werkplek aangehouden.

Een Duitse officier van justitie heeft de aanhouding van de drie bevolen en door een rechter-commissaris in Duitsland is een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd. FASTNL is een team van de Landelijke Recherche en spoort onder andere voortvluchtigen op en werkt nauw samen met buitenlandse FAST-eenheden.

De drie zitten vast na toetsing van hun aanhouding door de rechter-commissaris en worden overgeleverd aan Duitsland.  

FASTNL is een samenwerkingsverband tussen een politieteam van de Dienst Landelijke Recherche en een team van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

 

Woordvoering: Landelijke Eenheid