Auto in beslag genomen in onderzoek naar dodelijk schietincident

Auto in beslag genomen in onderzoek naar dodelijk schietincident

Geplaatst op 19 april 2022, om 07:08 uur

Enschede/Oss – De politie heeft dinsdagochtend een auto in beslag genomen in Enschede. Het voertuig was mogelijk betrokken bij het dodelijke schietincident aan de Leeuwerikhof in Oss afgelopen donderdag.

Bij het schietincident kwam donderdag 14 april een 23-jarige Ossenaar om het leven. Door de politie werd direct een groot onderzoek opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Uit dit onderzoek bleek dat een witte Mercedes betrokken zou zijn bij het incident. De politie wist de auto te lokaliseren in Enschede. Daar is hij dinsdagochtend in beslag genomen. We gaan er vooralsnog vanuit dat dit de wagen is die donderdag ook in Oss gezien is. De auto wordt nu verder onderzocht op mogelijke sporen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is in volle gang. Op dit moment kunnen en willen we in het belang van het onderzoek niet meer details delen.

Getuigen

Over het schietincident zelf zijn inmiddels vele getuigen gehoord, maar we zijn nog wel op zoek naar mensen die iets over de witte Mercedes zouden kunnen vertellen en hoe deze in Enschede terecht is gekomen. Tips kunnen gedeeld worden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844). Wanneer u wel informatie hebt, maar niet rechtstreeks met de politie wilt praten, dan kan die informatie ook gegarandeerd anoniem gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch op 0800-7000.

Ook kunt u tips doorgeven via onderstaand tipformulier.

Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.