FOTOSERIE: De ravage na de explosies in Bilthoven

FOTOSERIE: De ravage na de explosies in Bilthoven

Geplaatst op 21 april 2022, om 16:25 uur

BILTHOVEN – Bij een gaslek onder een flatgebouw in Bilthoven is na twee explosies een gevel ingestort. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht zijn daarbij vijf brandweermensen en twee politieagenten gewond geraakt. Eén brandweermedewerker is onder het puin vandaan gehaald en weggedragen.

‘Iedereen in paniek’
“Ik hoorde twee doffe knallen toen ik in de keuken stond”, zegt een buurtbewoonster. “Toen ben ik naar beneden gelopen waar een oude meneer stond. Daarna hoorde ik een heel zware plof. Echt iedereen was in paniek. Huilen, schreeuwen en rennen.”

“Ik heb net een mevrouw gesproken die daar woonde”, zegt ze. “Haar flat is helemaal weg. Ze kan gewoon niet meer praten. Ze is op tijd naar buitengekomen met haar hondje. Maar haar konijnen hebben het niet overleefd, die stonden op het balkon.”

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink