Scooterrijder sloeg vrouw met een klauwhamer op haar hoofd

Scooterrijder sloeg vrouw met een klauwhamer op haar hoofd

Geplaatst op 21 april 2022, om 14:58 uur

Het was klaarlichte dag toen een vrouw die langs het Oegstgeester Kanaal van werk naar huis fietste, werd aangevallen met een klauwhamer. Dankzij omstanders die ingrepen, overleefde zij de moordpoging. Vandaag stond de 60-jarige verdachte uit Katwijk – haar ex-man – voor de rechter en hoorde tien jaar cel tegen zich eisen.

De vrouw en haar ex waren al sinds 1994 gescheiden na een moeizame relatie vol huiselijk geweld. Ook daarna bleef de verhouding zeer gecompliceerd. De verdachte vond namelijk dat zijn ex-vrouw terug moest naar Iran.

Op 20 juli 2021 fietste de vrouw rond 16.30 uur over de Van Almondeweg ter hoogte van het viaduct onder de A44. Plotseling werd zij van achteren op haar hoofd geraakt met iets hards. Ze zag een man met scooter voorbij rijden en kwam te vallen.

De scooterrijder stapte af en kwam teruglopen. Op dat moment herkende zij haar ex. Hij haalde opnieuw uit met een rode plastic zak waarin (zoals later bleek) een klauwhamer zat. Ook bonkte hij daarna ettelijke keren met haar hoofd op de straat.

Diverse mensen zagen het gebeuren en grepen in. Ze trokken de man van de vrouw af en belden de politie. De man werd ter plekke aangehouden. Hij verklaarde de vrouw niet te hebben aangevallen, maar kwam ‘toevallig’ vanaf de andere kant aanrijden. Daarom was hij daar. Maar verschillende getuigen en ook het slachtoffer verklaren anders.

De officier van justitie verdenkt de man van een poging moord. Hij zou al lang het slachtoffer hebben willen ‘opruimen’ en wel zodra hun zoons op eigen benen konden staan. Een van die zoons was kort daarvoor afgestudeerd en had een vaste baan gevonden. Opvallend is ook dat de verdachte kort voor de aanval op internet gezocht had naar vliegtickets voor Iran.

Verdachte is uitgebreid onderzocht door psychologen en psychiaters. Die hebben geen stoornis kunnen vaststellen. Een woord van spijt of berouw is ook nooit over zijn lippen gekomen. De officier van justitie eiste tegen hem tien jaar cel. De uitspraak is over twee weken.