Twee aanhoudingen na beroving

Twee aanhoudingen na beroving

Geplaatst op 16 april 2022, om 08:54 uur

Schagen – Vrijdagavond heeft de politie twee mannen in de omgeving van de Hofstraat aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een gemelde beroving eerder die avond. De verdachten, 18 en 19 jaar uit Den Helder, zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten nog vast voor verhoor. Hun betrokkenheid bij het incident wordt verder onderzocht.

Rond 23:15 uur kwam een melding binnen van een beroving van een 19-jarige man uit Schagen. Het slachtoffer zou in een steeg in de buurt van de Hofstraat door mogelijk drie personen zijn mishandeld en daarna beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. Vervolgens zouden deze mannen zijn weggerend in de richting van het station. De politie was snel ter plaatse en startte een zoekactie en verspreidde een Burgernet-bericht. Uiteindelijk werden twee verdachten getraceerd en aangehouden. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwondingen.

De politie doet verder onderzoek naar het voorval en zoekt getuigen. Heeft u vrijdagavond 15 april de mogelijke beroving met geweld bij de Hofstraat gezien? Heeft u de verdachten voorafgaand aan het incident of erna in de omgeving gezien? Heeft u een camera in de buurt bij uw woning/bedrijf of auto en eventueel beelden van betrokkenen? Of heeft u andere informatie over de beroving? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Ook kunt u tips en beelden direct sturen via het onderstaande tipformulier.

2022073270