Motor weggenomen na ongeval, politie zoekt getuigen

Motor weggenomen na ongeval, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 16 april 2022, om 09:36 uur

Eindhoven – Donderdagavond 14 april horen omwonenden van Dr. Berlagelaan en Alard du Hamelstraat rond 21.15 uur een harde klap. Op de kruising daar zijn een personenauto en een (cross)motor of brommer met elkaar in botsing gekomen. Al snel wordt hulp verleend door omstanders en omwonenden. De bestuurder van de auto is ongedeerd, maar ter plaatse treft de politie ook een 21-jarige man aan die ernstig gewond naar het ziekenhuis wordt vervoerd. En hoewel de bestuurder van de auto en diverse getuigen hebben gezien dat er een (cross)motor / brommer bij de aanrijding betrokken was, blijkt deze niet meer op de plaats van het ongeval te liggen.

Eerst wordt nog gedacht dat een behulpzame omstander de (cross)motor / brommer veilig heeft weggezet, maar al snel rijst het vermoeden dat de motor opzettelijk van de plaats van het ongeval is weggenomen. De politie is dringend op zoek naar deze motor of brommer om de toedracht van het ongeval te kunnen onderzoeken. Er is iemand zwaar gewond geraakt, en van belang is om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van situatie van het ongeval. Het gaat om een oranjekleurige crossmotor of –brommer waarvan mogelijk de kentekenplaat ontbrak.

We weten dat veel omstanders ter plaatse gefilmd hebben en roepen hen op om die beelden met ons te delen. Ook als je denkt dat er niets bijzonders op te zien is, kan het ons toch helpen. En misschien zijn er mensen die kort voor het ongeval de motor of brommer hebben zien rijden, of het ongeval zelf hebben zien gebeuren. Of daarvan (dashcam) beelden hebben. Ook dan hoort de politie graag. Dat mag ook anoniem. Bel met het landelijk politienummer 0900-8844 of de Opsporingstiplijn 0800-6070 met uw informatie. Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-700. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.