Tweetal opgepakt voor bedreiging, twee wapens in beslag genomen

Tweetal opgepakt voor bedreiging, twee wapens in beslag genomen

Geplaatst op 13 april 2022, om 10:21 uur

Bergen op Zoom – Op de Antwerpsestraat zijn dinsdagavond 12 april twee mannen gearresteerd. Een van hen had een groot mes bij zich. Een politiehond vond in de bossen nog een geweer.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding dat een man op de Antwerpsestraat door een tweetal met een geweer was bedreigd. Diverse politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse en zagen twee mannen, die aan de signalementen voldeden. Het tweetal werd gearresteerd. Een van hen had een groot mes bij zich.

Politiehond

Aanvankelijk werd het geweer niet gevonden. Een getuige verklaarde dat een van de mannen even was weggeweest en langs struiken aan de Erasmuslaan was gelopen. Een hondengeleider zocht vervolgens met een politiehond in de bosschage. Hierbij vonden zij een geweer. Ook dit wapen werd meegenomen. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecellencomplex. Het gaat om twee mannen (35 en 53 jaar), beiden uit Bergen op Zoom. Ze zitten nog vast en worden woensdag verhoord. Het geweer wordt nog nader onderzocht, vermoedelijk is sprake van een luchtdrukgeweer.