Explosie bij woning in Amsterdam Noord

Explosie bij woning in Amsterdam Noord

Geplaatst op 13 april 2022, om 08:36 uur

Amsterdam – In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 april 2022 heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Bankwerkerij in Amsterdam Noord. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is er veel schade. De recherche is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.

Rond 3.50 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van de explosie, nadat bewoners een harde knal hadden gehoord. Door de explosie is de woning zwaar beschadigd: de voordeur is eruit geblazen, veel ramen lagen eruit en ook is er schade aan auto’s die in de buurt stonden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar dit had anders kunnen aflopen.

De politie zette het gebied rond de woning af en specialisten van Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek verricht. De Explosieve Opruimingsdienst heeft een controle uitgevoerd en de situatie veilig gesteld.

Tips?

De recherche doet onderzoek naar de zaak. Het is vooralsnog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de explosie en wat de aanleiding is geweest. Bent u getuige geweest van de ontploffing, heeft u beelden (bijv dashcambeelden van auto’s) of heeft u andere informatie die de recherche kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact met ons op via onderstaande mogelijkheden en verwijs daarbij naar proces-verbaal nummer PL1300- 2022072388. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.