Twee aanhoudingen na grote wapenvondst

Twee aanhoudingen na grote wapenvondst

Geplaatst op 12 april 2022, om 16:05 uur

Alphen aan den Rijn – Op donderdag 24 maart werd in een schuur in een woonwijk in Alphen aan den Rijn een groot wapenarsenaal aangetroffen. Het ging om 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens waaronder scherpschuttergeweren en vier antitankwapens. Na uitvoerig rechercheonderzoek werd op 28 maart een 29-jarige verdachte uit Alphen aan de Rijn aangehouden. De recherche ging verder met het onderzoek en hield vandaag een tweede verdachte aan, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Na doorzoeking van de schuur vonden rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche, onderdeel van de Landelijke Eenheid, een groot arsenaal aan wapens en munitie. De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen. Het gaat om handvuurwapens, precisiewapens, automatische wapens en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om deze veilig te stellen.

Het onderzoek gaat verder en richt zich op mogelijke andere verdachten en onder andere op voor wie de wapens bestemd waren. De Forensische Opsporing onderzoekt de wapens op sporen en kijkt of ze gebruikt zijn bij geweldsincidenten in Nederland.