Opsporing Verzocht: cold case Mario Das Dores

Opsporing Verzocht: cold case Mario Das Dores

Geplaatst op 12 april 2022, om 15:33 uur

Nederland – In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 12 april is onder meer aandacht voor de dood van Mario Das Dores. Nieuwe informatie duidt erop dat hij 28 jaar geleden niet door verdrinking maar mogelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het lichaam van de toen 35-jarige Mario Das Dores wordt op 20 mei 1994 gevonden in de Delfshavense Schie in Rotterdam. Mario is voor het laatst levend gezien in de nacht van 14 op 15 mei van dat jaar. Hij bezocht die nacht een Kaapverdiaans feest in de Sun Club in Rotterdam. Na afloop van het feest loopt Mario achter een groepje mannen aan. Zij gaan naar een feest in Real Parbo, maar besloten uiteindelijk in de daarnaast gelegen club te gaan feesten. Mario volgt hen en is daarna niet meer gezien.

Geen ongeval, maar misdrijf

Op 20 mei duikt zijn lichaam op. Daarna is direct een onderzoek gestart. Na een paar weken staakt de politie het onderzoek, omdat men ervan uitgaat dat verdrinking de doodsoorzaak is. Nu, 28 jaar later, is er nieuwe informatie waardoor wordt gedacht dat Mario toch mogelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek is weer heropend. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten of vermoeden. Daarom vanavond een oproep in Opsporing Verzocht voor meer informatie.

Andere items

Behalve deze cold case komen ook de volgende zaken aan bod in de uitzending:
Amsterdam – Mishandeling in metrostation
Roosendaal – Overvallen op supermarkten
Harderwijk – Overval op casino
Zierikzee – Overval op Aldi-filiaal
Zoetermeer – Poging woninginbraak
Leeuwarden – Woningoverval
Amsterdam – Inbraak en diefstal bij coffeeshop
Huissen – Woninginbraak
Oost-Nederland – Bankmedewerkerfraude
Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 12 april 2022, rond 20.30 uur op NPO1. Woensdag is rond 13.20 uur de herhaling van het programma te zien, eveneens op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.